DEZE INDICATOR SUGGEREERT DAT DE BITCOIN LANGZAAM OVERVERHIT RAAKT NAARMATE DE RALLY LANGZAMER VERLOOPT.

  • Bitcoin en de hele valutamarkt laten de laatste tijd een sterk stijgende trend zien, maar zijn de afgelopen dagen in een consolidatiestrijd terechtgekomen.
  • BTC en zijn kleinere tegenhangers zijn nevenactiviteiten en de beren proberen een voordeel te behalen ten opzichte van de stieren, omdat ze de cryptomunteenheid langzaam laten zakken.
  • De markttrends in de nabije toekomst zouden grotendeels, zo niet uitsluitend, moeten afhangen van het feit of BTC opnieuw meer dan 40.000 dollar kan bedragen.
  • De verkoopdruk boven dit niveau was vrij sterk, maar de stieren waren ook in staat om steun net onder dit niveau te vestigen.
  • Een van de handelaren is echter van mening dat de gegevens van de keten aangeven dat de Bitcoin-rally snel oververhit raakt.

Bitcoin en de hele cryptografische markt hebben de afgelopen dagen met een enorme dynamiek geworsteld.

BTC is aan het consolideren op ongeveer 40.000 dollar en is momenteel bezig om onder dat niveau te vallen terwijl de stieren een diepere terugkeer proberen te dwarsbomen.

Of de stieren zich kunnen blijven verdedigen tegen intense verkoop hangt grotendeels, zo niet uitsluitend, af van waar ze zich zullen ontwikkelen.

Een van de analisten van de keten is van mening dat BTC mogelijk wordt veroorzaakt door een retraite, aangezien hij vaststelt dat de lopende rally enkele tekenen van vermoeidheid vertoont.

BITCOIN DRIJFT ONDER $40.000 OMDAT DE VERKOOP ONDER DRUK STAAT.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin iets meer dan 2% tegen de huidige prijs van $39.350. Dit gaat over de prijs die hij de afgelopen dagen heeft gehanteerd.

BTC handelt al meer dan 40.000 dollar in het laatste deel van de week, maar de pauze van vandaag onder dit niveau benadrukt een aantal van zijn zwakke punten.

De markttrends in de nabije toekomst moeten grotendeels afhangen van de vraag of de stieren dit niveau kunnen herstellen en het in steun kunnen schuiven.

BTC KAN VOLGENS DEZE INDICATOR „OVERVERHIT“ ZIJN.

Een analist in de keten wees onlangs op de MVRV Z-score van Bitcoin, die helpt om inzicht te krijgen in waar een asset zich bevindt in de marktcyclus.

Deze indicator suggereert dat de cryptocurvaluta van de benchmark binnenkort een terugtrekking kan zien voordat de parabolische groei kan worden voortgezet.

„Ik begin het gevoel te krijgen dat de markt nu oververhit raakt. Een van de te observeren datapunten is de MVRV Z-score, die de extremen in de datasets tussen marktwaarde en gerealiseerde waarde analyseert… We zien dat wanneer de z-score de rode zone binnenkomt, het een marktpiek signaleert. We zijn er nog niet, maar nog een paar parabolische dagen voor prijsstijgingen en we zullen er zijn.“

De komende dagen zou een serieus licht moeten werpen op waar de totale markt een andere trend zal hebben en of Bitcoin een lokale high heeft gevestigd.