The Great Reset en geaccrediteerde investeerders: Slecht crypto nieuws van de week

Kijk eens naar de Bad Crypto podcast van deze week.

Bitcoin was deze week een beetje gezakt, en stopte net boven de 11.000 dollar. Die toename van de volatiliteit is alleen te verwachten, zeggen sommige experts, nu we het einde naderen van sommige BTC-futures en -optiecontracten. Andere bijdragen aan de toegenomen volatiliteit zijn onder andere de lange consolidatieperiode van Bitcoin en een belangrijk weerstandsniveau.

Maar wat gebeurt er nu? Wereldleiders hebben gesproken over de rol van cryptokringen tijdens The Great Reset, de tijd die zal volgen op het einde van de pandemie en de heropening van de wereldeconomieën. Terwijl sommige leiders op zoek zijn naar een nieuw soort kapitalisme, hoopt de cryptocurrency-industrie op meer decentralisatie en meer persoonlijke controle.

Dat vereist een grotere opname van cryptocurrencies. Beleggingsmaatschappij Bitcoin Code Capital probeert haar steentje bij te dragen. Het bedrijf rolt een op de beurs verhandeld product uit dat geld kan toewijzen aan maximaal vijftien digitale munten. altFins probeert ook te helpen. Het cloud-gebaseerde platform brengt een app uit die het mogelijk maakt om op meerdere beurzen te beleggen. Deze stap moet de handel meer volwassen maken.

En zelfs de SEC probeert te helpen, in ieder geval indirect. De commissie heeft haar definitie van een „geaccrediteerde belegger“ gewijzigd om er „beroepscertificaten, benamingen of referenties, of andere referenties die door een geaccrediteerde onderwijsinstelling zijn afgegeven“ in op te nemen. Voorheen was voor de aanduiding een miljoen dollar netto nodig of een stabiel inkomen van minstens 200.000 dollar per jaar. De nieuwe benaming zou kunnen helpen crypto handelaren.

Het is echter mogelijk dat veel Amerikanen al cryptocurrencies hebben gebruikt. De nieuwe IRS-formulieren moeten dat duidelijk maken. De inkomstenbelastingformulieren voor 2020 zullen de Amerikanen vragen of ze „enig financieel belang in enige virtuele valuta“ hebben ontvangen, verkocht, verzonden, geruild of verworven? Als de belastingdienst crypto serieus neemt, weet je dat het is aangekomen.

De stappen om het gebruik van cryptocurrencies te verbreden zijn misschien wel te laat. Chris Larsen, mede-oprichter en voorzitter van Ripple, heeft gewaarschuwd dat de Amerikaanse regelgeving ervoor zorgt dat het de technologische Koude Oorlog verliest. China’s digitale valuta, zegt hij, zou de Amerikaanse dollar kunnen vervangen als ’s werelds reservevaluta.

Middel, andere landen gaan al vooruit. De Canadese restaurantketen Tahini’s heeft besloten om al haar kasreserves om te zetten in Bitcoin. En in India is de crypto peer-to-peer-markt sinds het begin van het jaar verdrievoudigd. Geen wonder dat Binance een nieuwe hackathon in het land heeft gelanceerd en een versneller voor het gedecentraliseerde financiële ecosysteem van het land aan het opzetten is.

Het is echter niet allemaal goed nieuws. Binnen-Mongolse mijnwerkers zullen het zonder goedkope elektriciteit moeten stellen.

In beter nieuws heeft Deepak Chopra het over het gebruik van de blokketen om mentale gezondheidsproblemen veroorzaakt door Covid-19 te helpen bestrijden. En een interessante simulatie heeft ontdekt dat de Satoshi Nakamoto een enkele PC heeft gebruikt om 1,1 miljoen Bitcoins te ontginnen. Dat was een ander tijdperk.